Psicoteràpia

Els pilars del treball psicoterapèutic de la consulta

Perspectiva de gènere

Les dones tenim necessitats i patim dificultats específiques pel fet de ser dones. També tenim qualitats i eines específiques per a afrontar aquestes dificultats que ens puguin anar sorgint al llarg del nostre cicle vital.

Cada etapa vital presenta dificultats inherents a aquella etapa concreta, però també ve acompanyada del potencial per a afrontar cada dificultat amb èxit i aprofitar-la per a créixer emocionalment. Per exemple, durant l’adolescència és habitual sentir inseguretat en la relació amb les amigues, els estudis o les primeres relacions de parella, però també és una etapa de molta energia, creativitat i ganes de créixer en tots els sentits.

Durant les altres etapes vitals, hem d’afrontar altres reptes que ens ajudaran a desenvolupar altres habilitats. En general, les dones tenim més capacitat de connectar amb les pròpies emocions, som més empàtiques i solidàries, i tenim una habilitat comunicativa més gran.
També tenim més facilitat per a demanar i rebre ajuda, i de vegades ho hem de fer si la situació que estem vivint ens està desbordant. En moments com aquest és quan aconsello demanar ajuda terapèutica a una psicòloga especialitzada en dona.

Psicologia Humanista

Tinc formació en diversos models de psicoteràpia, però la Psicologia Humanista és el model que em fa sentir més còmoda i des del qual treballo.

Aquest model defensa que totes les persones tenen en el seu interior la capacitat de créixer i desenvolupar les seves vides siguin quins siguin els reptes que es trobin pel camí.

Des del model humanista fem un acompanyament càlid i empàtic, ajudant a la persona a trobar les capacitats i potencialitats que l’ajudaran a superar reptes vitals i a avançar en el seu creixement personal.

Psicoteràpia integrativa

Per la meva formació en les psicoteràpies cognitivo-conductual, sistèmica i humanista, conec una àmplia gama de tècniques d’intervenció psicoterapèutica. Això em permet aprofitar el millor de cada model per adaptar-me a la persona i la seva situació, aplicant en cada moment la tècnica que pot ser més adequada.

Sempre amb una visió humanista, és a dir, amb transparència, empatia i acceptació incondicional.

En què et pot ajudar una psicòloga de la dona

M’agradaria acompanyar-te en qualsevol dificultat que et puguis trobar al llarg de tota la teva trajectòria vital

Dificultats relacionals (amb les amigues, amb la parella, amb els pares, amb els fills…)

Dependència emocional

Problemes d’autoimatge i autoestima

Bullying

Dubtes i inseguretats en relació al futur

Ansietat relacionada amb els estudis i el futur laboral

Pors i inseguretats relacionades amb la maternitat, la criança, la dificultat per ser mare

Dol gestacional o perinatal, depressió post-part

Dol per la pèrdua de persones significatives

Violència dins la parella

Inseguretats o dificultats en l’àrea sexual

Dificultats laborals, Síndrome de l’Impostora

Desgast pel rol de cuidadora de persones dependents

Inseguretats en relació a la menopausa

Síndrome de Niu Buit

Etc

Psicoteràpia presencial i online

Si tens dificultat per a desplaçar-te a Palamós o Girona, on tinc consulta, tens la possibilitat de demanar atenció online. Actualment, tenim mitjans que permeten una bona atenció psicoterapèutica a distància, amb la mateixa qualitat i compromís que tindries en una atenció presencial.